Ok, greit, så vart det ikkje meir blogging forrige helg.. Men slik er det med vellykka arrangement, dei gir berre ikkje tid til overs, slik at ein stakkar kan få blogga om dei! Skal vi sjå.. Siste eg lot høyre frå meg var eg vel nett ferdig med sorbeten, og hadde steikt husvert sin bær-mose-ting. Dette forgjekk seg på ein onsdag, og neste dag, torsdag, sette eg i gong med alt anna som skulle gjerast i anledning middagen! Brød vart baka, ytrefileten vart bruna, og fyllet til Filet Bouef de Coutrè vart tilverka. Dette gjorde eg ganske lett ved å brune løk og sopp i steikefettet etter kjøtet, og putte oppi fløyte og raudvin. Løksuppa vart kokt, og raudvinssausen vart gjort klar. Då eg sette meg ned etter endt dyst, var klokka 21.06 på kvelden, og kjøkenet fullt av velduftande ting!
Bøddeigen hevar, kjøtet, kjøler og fyllet godgjer seg.. Multitasking! |
Og her ser vi dei viktige prioriteringane når Unni lagar mat: raudvin, kvitvin og pepper! |
Fredag var dagen då alt skulle passe saman! Eg kom heim frå jobb, og heiv meg i monteringa. Kjøt og fyll vart surra inn i butterdeig, og sett til kjøling som anbefalt i oppskrifta. Eg mosa squash til suffleane, skilte egg og putta alt i små skåler slik at det berre var å røre det saman seinare, utan at kjolen tok for mykje skade av det. Så såg eg på klokka… I meldinga eg hadde sendt ut tidlegare på dagen hadde eg sagt at eg opna dørene 18.00, og no var ho 17.55! Heldigvis hang kjolen klar og eg var nyspylt, så det var berre å dyppe ansiktet i krigsmåling og snike seg inn i den blå stroppelause. Ja, eg svikta le petit noir, men den kongeblå saken er nok ganske fransk den òg? Notorisk presise Åse Berit ankom heldigvis (og ganske utypisk) ikkje før 18.15, og då hadde eg fått ned pulsen og sat på terassen med eit lite glas. Linn kom ikkje lenge etterpå, og då var det fram med Pinken! Dessverre ikkje fransk, men altfor god til at vi kan ha eit samkome utan Bente kom òg ramlande ned trappa, og vart tvangskosa av Jimi før ho ein gong hadde fått plassert stumpen i stolen. ”The itty bitty welcoming-comittee” hadde sluppe sløyfa denne gongen, grunna tidspress, men var likevel klar for action. Sidan Annette måtte melde avbud (stakkar sjuke jenta) og Hanne måtte jobbe til 21.00, sette vi oss for første bordsetet, og eg oppdaga at eg kanskje skulle venta med å jevne løksuppa til eg varma den opp for servering.. Den hadde blitt litt gele-aktig, men trur eg fekk berga den med rikelige mengder vatn og vin, og brutal visping.. Smaken vart iallfall godkjent, og då Hanne fekk smake litt seinare på kvelden, meinte ho på at den ikkje stod det minste tilbake for den kokkeskulen laga då ho gjekk der. Puh!
Vi går til angrep på suppen.. |
Mens vi naut suppe, heva squashsufflane seg i omnen.. Og dei vart like høge som forrige gong! Smaken var dessverre temmeleg svak, og eg har lært at salt og pepper knapt kan overdrivast i samband med squash og egg! Sausen hadde fått same sjuka som suppen, men vin (så lenge ein har nok av den) har berga så mang ein tulling, så eg trur eg slapp unna med den òg.. Kjøtet vart iallfall slik eg ville ha det, lett rosa i midten, men med gjennomsteikte endar, slik at alle kunne få kjøtet slik dei likte det. Mette vart vi! Noko så inderleg òg..
Innbakt filet, rett frå omnen |
Dermed framla eg eit framlegg om at vi skulle vente med desserten til alle kunne ete saman. Det vart einstemmig vedteke, og vi trakk ut for litt frisk luft og eit par glas vin. Eg hadde sendt vår fryktlause faste sjåfør Andreas for å plukke opp Hanne etter jobb, og 21.30 kom ho. Då var det på tide med pakkeutdeling! Sidan dette var Åse Berit sin siste kveld i byen, hadde eg sett saman ei lita overlevelseseske til ho! Den innholdt: teppe og tjukkesokkar (sidan ho alltid frys), ekstra stort og uknuseleg vinglas, kamomillete (for små kriser), prøvepakke med vin (for litt større kriser) og køyreruta frå nyejobben hennar heim til meg (for when shit has really hit the fan). Dessuten litt førstehjelpsgreier (disney-plaster, ibux, hostesaft (Jaegermeister) og allergitablettar), og eit lite hefte med alle Åse Berit sine svarte-hol-teoriar! Deretter henta eg fram poeten i meg, leste opp ei lita ”Ode til fagkonsulenten”, og fekk nesten jenta til å ta til tårene! Fordi ho vart rørt og happy og sånt, altså.. Hanne hadde gått til innkjøp av ei flaske Pink, som Åse Berit lova å ta med seg og nyte første kvelden i ny leilighet. Så ho fekk ein skikkeleg send-off!
Åse Berit med eske og vin, Linn med vin, og Bente med brus og pakkesangar.. Berre velstand! |
Men gåveutdelinga var ikkje over med dette! Bente hadde nemleg bursdag 25. juli, og sidan Hanne jobba den dagen, tok ho like gjerne med seg gåva på fransk aften. Eit gåvekort (frå Hanne) og eit forkle med teksten ”Purrrfectly Sane Cat Lady” (frå meg) vart fangsten, og Jimi fekk leike seg med gåvebanda. Alle tre var meget fornøgd med det, og etter at vi hadde fått fora Hanne, var det tid for dessert.
Foring av Hanne |
Sorbeten gjekk ned på høgkant, praten gjekk og stemninga var høg. I det store og det heile, veldig vellykka kveld!
Det var ein superduper kveld! :D Flotte folk, god mat og super stemning:D
SvarSlett